Turizm amaçlı gelen yabancılar

Turizm amaçlı gelen yabancılar

Turizm amaçlı gelen yabancılarGenel Bilgi: Ülkemize sadece turizm amacıyla vize veya vize muafiyeti ile gelen yabancılar, talep etmeleri ve şartları sağlamaları koşuluyla bir yıla kadar ikamet tezkeresi alabilirler. Bunun için, vize veya vize muafiyet süresi dolmadan Göç ve İltica Bürolarına başvurarak randevu almaları ve randevu zamanına kadar belirtilen evrakların hazırlanması gerekmektedir.

Kısa dönem ikamet tezkeresi almak isteyen yabancıların, 'Turistik Vize' veya vize muafiyeti ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ayrıca randevularını yasal süreler içerisinde almaları gerekir. Ülkelerin vize sürelerini ve ödeyeceğiniz harç tutarlarını öğrenmek için, aşağıdaki İkamet Hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

İkamet Hesaplama
Randevu sırasında hazır bulunaması gereken belgeler
4 adet fotoğraf (Normal ölçülerde) 4 adet fotoğraf (Normal ölçülerde)
Pasaport aslı  ve fotokopisi (son giriş sayfası, geçerlilik süresi ile kişi bilgilerinin yer aldığı sayfa) Pasaport aslı ve fotokopisi (son giriş sayfası, geçerlilik süresi ile kişi bilgilerinin yer aldığı sayfa)
Randevu Formu Randevu Formu
Genel Sağlık Sigortası Genel Sağlık Sigortası
Yabancı uyruklu şahıs otelde kalıyorsa Rezervasyon Belgesi Yabancı uyruklu şahıs otelde kalıyorsa Rezervasyon Belgesi
Yabancı uyruklu şahıs kirada kalıyorsa Noter Tasdikli Kira Sözleşmesi Yabancı uyruklu şahıs kirada kalıyorsa Noter Tasdikli Kira Sözleşmesi
Türk vatandaşı yanında kalıyorsa T.C. Vatandaşının noterden taahhütnamesi Türk vatandaşı yanında kalıyorsa T.C. Vatandaşının noterden taahhütnamesi
Her ay için 500$'lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi (Bir yıl için 6.000 USD) Her ay için 500$'lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi (Bir yıl için 6.000 USD)